Wednesday, March 26, 2014

Hong Kong - Day 3 (2nd Mac 2014)

Assalamualaikum...

Sambung yok... day 3 ni mmg kitaorg follow tour dlm package tu tp half day tour je laaa.. dr pg sampai tghari je..

First dia bawak pi tempat ni.. hahahah lupa laa nama dia.. bunga kebanggaan derang ni..

suh org tu tlg tangkapkan...

tepi laut tempat ni (avenue of stars seberang sane...)
Wahh.. adik dah pandai posing laa.. tp cam senget je dik...

Tempat ke-2... fisherman village.. kampung nelayan ditengah2 kota.. pelik.
Actually ni cam kampung asal.. derang maintain laaa kiri kanan penuh dah bagunan pencakar langitt...

adik suke nau naik bot ni...


best friend dr baby.. hahahaha tak boleh blah ayat icha tu

bot2 orang kaya.. huhuhu


restoran terapung... eh restoran atas bot... 

ade bot mewah...

ade bot nelayan

menikmati permandangan laa tu konon... dok sebut "tuu!! tuu!!"

uncle driver bot kami.. xpandai ckp english.. melayu jerk... hahahahaa takde lah derang ckp derang je.. english pon tak boleh... time nak suh bayo dia kuarkan kertas je.. atas kertas tulis amount kite kena byr..
tak silap aku... adult HK$60 /head.. lebih kurang rm28 kite... kid HK$30 dlm rm12 duit kita kot.. 


amboi amboi.. ingat pokok bunga opah?? nak petik-petik

ni laa bunga 'emas' yg kami bergambar td tu...

Ok tempat seterusnya.. madame tussaud.. tempat yg ku nanti2 kan...cewahhh tp frust sb dia suh kitaorg lepak 40 min je dlm ni... ko giler???? mae sempat lor... besar kotttt tpt nih...

First terjah abang edward ler... tinggi ko rupanya.. 

wah auntie farah dah berubah arah... mana jacob??? hahaha over dr ai... tak haci!! hahaha

sekali lagik hahaha... 

nicole kidman

lupa nama dia.. tp tau dia berlakon dlm 'devil wear prada'

Tak user friendly weh... takde jalan cam utk org cacat or stroller.. kene hangkut je.. semua tangga... 

tak kenai.. amik je.. yg mane sempat... byk yg tak sempat.. :( sbb ramai gila manusia

lady Diana.. snap dr jauh je laaa

belasah je laaa... 

mendiang.......lupa nama dia..

albert einstein....

suh icha selak.. malu2 lak.. bukan marilyn tu nak marah pon... dia lagi suke tuh!

best friend ayah icha

saddam hussien


ko tiru ek?

eh main beskal lak ko dlm nih...

johnny depp.. serius tak real doww.. emo tul

tiger wood.. serius patung


hero opah... amitabh bachan



snap dr jauh je laa.. 

gamba blur tp kene letak gak... inilah MADAME TUSSAUD

kene ketuk pale


lady gaga

hello bangg wolverine ni kuar pisau laaa pisau!.. bukan jari tunjuk peach.. ayo... 

kan dah kene tendang ngan spiderman

eh kene kiss?? shy i...



Astro boy

Proses dia buat patung lilin nih... xsempat bace pon

ok siap

ok spray kaler yg sama ngan kulit muka lak.. 

ok siap... yg belah kanan yer.. bukan yg kiri tu...

victoria peak gallery

view dr atas...


Seterusnya kilang diamod/emas... taktau  motif tourist guide tu bawak sini.. harga semua puluh..puluh... puluhh ribu ringgit weiii ... 

Adik dlm bas....

ok settle dia drop kitaorg kat tsim sha sui... dr sini berjalan ke evenue of stars

cekik darah makhluk ni... ade ke dia caj pinggan yg ade print gamba tu sekeping rm100... ciss

jom jenjalan ye anak2...




ok dah sampai.... Evenue of stars

best tepi laut

stop makan dulu... 



lepas makan bergambar

sepanjang jln kat evenue of stars ni .. lantai dia ade laa letak cap tangan artis2 derang kebanyakannya laa.. xpandang lak semua.. takkan nak jalan tunduk bawah je kan..

patung bruce lee


icha berlakon..
Kat sini tak sempat sampai hujung sbb ujan turun dengan lebatnya...
lariiii

kitaorg lepak mall dia.. kat stesen MTR Tsim sha shui



canggih beb... stesen MTR je.. dah mcm airport kite


ok gerak ke Temple street..

view bandar dia



sampai dah Night market kat temple street

jenjalan .. beli ape yg patut...

lepak luar SASA tunggu auntie farah shopping perfume


dah sampai panda hotel... tp ni area shopping mall kat bawah hotel tu.
balik dan tdo.....

DAY 4 - 3rd March 2014 (tumpang sini je sebab pendek...)

pagi nak gerak balik dah.. bergambo kat hotel.. bersama2 panda

tidak ketinggalan gak.. sama besar lak ngan panda tu hahaha

kat airport.. nak lari2 je... taknak dok dlm stroller

dia plak beriya iya nak tolak.. kalaulah umi leh duduk dlm tu kan best.. harraz tolak ok?

tolak dik... tolak

pramugari bgtau masa ni.. jgn turun awal sgt.. sebab nanti derang nak amik stroller letak kat pintu. 

seperti biasa.. berjalan2.. mengalahkan pramugara lak adik nih...

Safely arrived... bila tgk ni teringat MH370.. hannya selang beberapa hari je.. kami sampai 3/3... MH370 ilang 8/3.. dah le area2 sana je.. 

No comments: